זהו שזה לא או זה או זה אלה מתי נכון לרוץ מהר, להגיע מהר ולשפר ככה את הכושר ומתי עדיף לרוץ למרחקים לאט ובטוח וליהנות יותר מהנוף ומהדרך . אפילו שגם בריצה ארוכה ומתונה אנחנו משמרים ואף יכולים לשפר את יכולת העמידה לאורך זמן (להעלות את הסף האירובי).
ככה זה בעסקים: לפעמים אנחנו בתקופות של ספרינטים ורצים מהר כדי להשיג את המטרה ולפעמים אנחנו בתחושה של ריצת מרתון לטווח ארוך ומשוועים להגיע כבר לקו הסיום.
בכל תכנית אימון כושר גופני לאורך זמן עושים שילוב בין השניים. משלבים בין אימוני אינטרוולים קצרים בעצימות גבוהה לבין אימונים של ריצות נפח ואימונים שמטרתם להרחיב את הסף האירובי : העמידות לאורך זמן.
השילוב ביניהם מהווה איזון בין שמירה על הכושר האירובי הקיים והמשך חיזוק שרירים והכושר האנאירובי כדי לתחזק את הגוף. בנוסף אנחנו רוצים לפעמים לשפר ולשדרג את הכושר או להגיע ליעד יותר גבוה . ואז השילוב בין אימונים שונים ובתקופות אימונים שונות: כאלה עם יותר ספרינטים וכאלה עם יותר אימוני נפח עוזרים לנו גם לשפר וגם ליהנות באימונים.
כמאמן אני מלמד מנהלים להסתכל על שני סוגי המאמצים בפרספקטיבה. אם זה תקופת מאמץ של ספרינט בעסק שכולם עובדים מהר לטובת מטרה קצרת טווח ואם זה בתקופת "מרתון" שכולם עובדים יחד באופן שיטתי למען מטרה רחוקה יותר.
הרעיון הוא ליזכור שאם כולנו נעבוד כל הזמן על ספרינטים אז נשחק יותר מהר. תכנית אימונים כמו תכנית עבודה משלבת אימון, מאמץ, התחזקות והתאוששות. לעיתים קרובות אנחנו מתעלמים מהשפעת הסטרס על הגוף והנפש . כשאנחנו מתאמנים פיזית הגוף צריך את המנוחה באותה מידה שהוא נהנה מהכושר והמאמץ. בלי מנוחה ופרק זמן של בניית שרירים, גידים, רצועות וחיזוק השלד כל ספורטאי בסופו של דבר ישחק או יהיה בסכנה לפציעה. כך שהשילוב של סוגי אימונים ופרקי זמן של התאוששות בתכנית האימונים (תכנית העבודה) הינו גורם מפתח להצלחה !
בניהול עסק זה ממש דומה כי אנחנו המנהיגים של העסק רגילים לדחוף קדימה ולהעלות תפוקה. וטוב שכך 😊. תקופות של ספרינטים בעבודה יכולים להיות גם אפקטיביות וגם להביא תוצאות טובות בטווח הקצר. עם זאת חשוב לזכור כמה חשוב לשלב בין ספרינטים , "ריצות ארוכות" ופעילויות התאוששות כדי לשמור על העסק.
שאנחנו בונים את העסק יש מטרות טווח ארוך של בניית תשתית כמו: פתיחת משרד חדש או סניפים חדשים, כניסה לשוק חדש או העמקת החדירה בשווקים קיימים. כל אלו מצריכים עבודה מסודרת ולאורך זמן שבה אנחנו בונים כל פעם שלב אחרי שלב את התשתית של המטרה הבאה כמו שבונים בניין קומה אחרי קומה. בו זמנית אנחנו עובדים כל פעם בספרינטים. להשיג עוד עסקה גדולה או להתחיל לעבוד עם לקוח אסטרטגי חדש. כלומר יש לנו את היעדים הקרובים לנהל ואת ה"ספרינטים" בו זמנית שאנחנו בונים תשתית ו"רצים" לעבר מטרה רחוקה יותר.
כמו שמאמנים חושבים כל הזמן איך לשמור על הספורטאים שלהם בכושר שיא לקראת כל משימה כך גם מנהלים יכולים להיות המאמנים ולעזור לעובדים לשדרג את היכולות והביצועים שלהם. רוב מאמני הספורט המובילים בעולם רואים את עצמם כחלק בלתי נפרד מהקבוצה אפילו שהם אחראים על להוביל את התהליכים כי הם והספורטאים אחראים יחד על התוצאות.
הרי זו חוכמה של מנהיג. לדעת גם לדבר בגובה העניים ולהסתכל על כל הפרטים החשובים ביומיום וגם להיות עם פרספקטיבה של התמונה הגדולה כדי להניע לעבר היעד הבא. כלומר המנהל צריך לדעת להקשיב ולהיות עם העובדים גם ברמה היומיומית וגם לדעת איך להוביל אותם אל עבר האתגר הבא.
הצלחה של האחד היא הצלחה של כולם . זו לא סיסמה אלה דרך חיים וגישה לניהול ולכן הצלחה של הנבחרת היא הצלחה של כל שחקן ושל המאמן /מנהל יחד.
עם זאת, על המנהל יש את האחריות הנוספת לראות מתי כולם עובדים בספרינטים ומתי עובדים על מטרת מרתון ארוכת תווך טווח, חשוב לדעת לנתב בין המשימות ולחלק אותם וגם להיות מודע לחשיבות של "זמן התאוששות" וכל זה על מנת לשמור על מוטיבציה גבוהה לאורך כל התהליך
אנחנו עושים את זה בעזרת שיטות ניהול שונות.
אחד מהן היא "חגיגת הניצחונות הקטנים": איך עושים את זה?
מציינים יעדי ביניים וחוגגים יחד כשמגיעים אליהם . שיטה זו גם מאפשרת גיבוש חברתי והעלאת מוטיבציה, וגם מאפשרת לנו לציין יחד עם כל הצוות/קבוצה/עובדים מהן היעדים הבאים וגם להניע לקראת המטרה בתווך לטווח הארוך.
כשאנחנו חוגגים את ההצלחות הקטנות ולא רק רצים כל הזמן למטרה הרחוקה אנחנו גם מאפשרים לעצמנו לעשות פאוזה , עצירה קטנה, לקראת היעד הבא. העצירה הזאת , אפילו אם היא ממש קצרה. מאפשרת התאוששות , והתחדשות. כך אנחנו מאפשרים לעצמנו ולאחרים למלאות את המצברים .
החוכמה היא לא רק להגיע לקו סיום. אלא גם מה שמשנה זה איך מגיעים לקו הסיום. ואם אנחנו יכולים להגיע לקו הסיום עם חיוך על הפנים זה אומר שנגיע עם מוטיבציה גבוהה לאימון הבא / ליום העבודה הבא וליעד הבא.